Eikenprocessierups bestrijding in heel Nederland

“Met een hoogwerker kunnen we het nest van de eikenprocessierups bereiken. Zo kunnen we, uitgerust met de juiste beschermende kleding, de rupsen veilig en op correcte wijze opzuigen en de overlast wegnemen. Professionele eikenprocessierups bestrijding.”

Of vraag hier een offerte aan:

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Bestrijding van de eikenprocessierups

Bestrijding van de eikenprocessierups gebeurt door het wegzuigen van rupsen en nesten. Wij raden u sterk af om de rupsen zelf te bestrijden. Laat een nest van de eikenprocessierups uitsluitend door professionals verwijderen. Wij bieden naar wens een compleet pakket aan betreft preventief spuiten, wegzuigen van nesten en monitoring.

Heeft u op uw eigen perceel te maken met besmette eikenbomen, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Wij helpen u graag van dit probleem af.

Eikenprocessierups herkennen

De nesten van de eikenprocessierups zijn hoog in bomen vanaf de grond nauwelijks zichtbaar. En ook oude nesten kunnen nog steeds klachten veroorzaken. Hoewel u de insecten nog niet kunt waarnemen kunt u wel voorkomen dat deze in uw eik terecht komen. Laat daarom elk jaar in maart, begin april uw boom preventief behandelen met een daarvoor bestemd bestrijdingsmiddel. Voorkomen is immers beter dan bestrijden.

Kosten bestrijding

De kosten van bestrijding is afhankelijk van de bereikbaarheid en het aantal bomen, vraag vrijblijvend telefonisch of per mail een offerte aan. U kunt ook hier direct een offerte of indicatie van de kosten aanvragen.

Snel geholpen worden?

Wij opereren landelijk en werken dus door heel Nederland. Onze ervaren professionals staan voor u klaar. Bel 0416 224 193 of…

Preventieve bestrijding

De eikenprocessierups kan preventief bestreden worden. Dit gebeurt door het gebruik van een biologisch bestrijdingsmiddel. Dit middel wordt door een machine tot in de boomtoppen gespoten. De hele jonge rupsen worden gedood door het gebruikte middel. Doordat wij een biologisch bestrijdingsmiddel gebruiken is dit niet schadelijk voor mensen.

Wij maken gebruik van het middel Xentari en we behandelen met nematoden. De behandeling voeren wij automatisch uit waardoor grote groepen bomen in een relatief kort tijdbestek worden behandeld. Dit kan uiteraard aangepast worden zodat ook een enkele boom behandeld kan worden.

Monitoring

Aan het einde van het seizoen, als de vlinders zijn uitgevlogen, worden er mottenpotten opgehangen. Hiermee worden mannelijke vlinders gevangen door middel van een feromoon, dit is een lokstof die de geur van de vrouwelijke exemplaren afgeeft. Hierdoor kan een prognose met een plan van aanpak gemaakt worden voor het komende jaar. Uiteraard verzorgd Correct Ongediertepreventie deze rapportage.

Uitgebreide informatie over de eikenprocessierups op Wikipedia.

Download onze flyer

Meer informatie over bestrijding en beheersing van eikenprocessierups.