Bestrijding ratten en muizen

Risico’s van een muizenplaag

Correct Ongediertepreventie biedt effectieve muizenbestrijding voor bedrijven. Onze ervaren medewerkers zijn professionele plaagdierdeskundigen die precies weten hoe ze effectief muizen moeten bestrijden en herhaling van muizenoverlast kunnen voorkomen.

Ratten en muizen zijn hinderlijke en schadelijke knaagdieren. Een aangevreten stroom of netwerkkabel kan uw bedrijf compleet stil leggen. Naast een aanzienlijke hoeveelheid ontlasting waarbij stank vrijkomt, zijn ratten en muizen ook ziekte overbrengers. Door snel in te zetten op wering en preventie voorkomt u onnodig overlast.

Een muizenplaag is niet alleen erg vervelend voor u en uw medewerkers, het kan ook negatieve gevolgen hebben voor uw bedrijf en reputatie. Muizenoverlast kan leiden tot schade aan uw voorraad en uw gebouw, er is risico op salmonella verspreiding en besmetting van eventueel aanwezige voedingsmiddelen en andere goederen. Daarom is het van belang dat muizenbestrijding wordt uitgevoerd door ervaren muizenverdelgers, die uw muizenoverlast doeltreffend bestrijden en herhaling voorkomen.

Effectieve muizenbestrijding

Muizenbestrijding van deze knaagdieren vraagt om een maatwerk aanpak. Effectief muizen bestrijden begint met een inspectie. Onze specialist inspecteert geheel vrijblijvend uw situatie. Waar nodig doen wij u direct een voorstel voor bestrijding van de muizen. Liever eerst telefonisch contact? Bel dan met onze vestiging in Gorinchem via tel.: 0183-647442.

Wilt u de muizen of ratten zelf bestrijden? Koop dan bestrijdingsmiddelen in onze webshop.

Tips voor het weren van muizen

Het eerste dat moet worden gedaan om de komst van muizen tegen te gaan is te zorgen dat zij uw woning of bedrijf niet binnen kunnen komen. Hiervoor dient u:

  • Gaten en kieren in muren dicht te maken;
  • Ventilatieopeningen te voorzien van muizenroosters;
  • Voedsel en afval onbereikbaar op te bergen (voorraadbussen).

In opslagplaatsen geldt dat de goederen vrij van de muur moeten worden geplaatst en dat langdurige opslag zoveel mogelijk moet worden vermeden. Desondanks kan het gebeuren dat er muizen binnenkomen of binnen zitten. Dan hebt u de hulp nodig van een deskundige ongediertebestrijder.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wij adviseren u graag over een passende oplossing tegen ongedierte.

Ontwikkeling van een muis

De huismuis is tussen de 7 en 10 cm lang en heeft meestal een lichtbruine tot donkergrijze kleur. Zijn kop heeft grote oren en een spitse snuit. Een muis is na twee maanden geslachtsrijp. In de periode tussen 2 en 12 maanden kan een muis 6 tot 10 nesten van 5-6 jongen voortbrengen. In hoeverre een populatie muizen zich uitbreidt hangt af van de nestgelegenheid en de hoeveelheid en kwaliteit van het beschikbare voedsel. Wordt een nest te groot, dan kan er een natuurlijke uitdunning plaatsvinden van het aantal muizen of kunnen muizen besluiten een andere nestplaats te zoeken en zich afscheiden van de bestaande populatie.

Leefwijze

Muizen kunnen zich uitstekend aanpassen aan hun omgeving. Zij zijn uitstekende klimmers, kunnen springen en reageren zeer snel op gevaarlijke situaties. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, graaft de muis bij voorkeur niet. Liever zoekt de muis zijn schuilplaats onder vloeren, achter plinten, op zolder, boven (verlaagde) plafonds of achter of onder opgeslagen goederen en materialen.

Vooral ’s nachts komen muizen in beweging. Dan gaan ze op zoek naar voedsel. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar granen, noten en peulvruchten. Ook vettige producten en producten met een hoog suikergehalte zoals kaas, vet, boter, spek en snoep worden zeer gewaardeerd.